Den nye energisektor vokser hurtigt

Den nye energiindustri vokser hurtigt i forbindelse med at accelerere implementeringen af ​​mål for CO2-neutralitet.Ifølge en undersøgelse for nylig offentliggjort af Netbeheer Nederland, den hollandske sammenslutning af nationale og regionale el- og gasnetværksoperatører, forventes det, at den samlede installerede kapacitet af solcelleanlæg, der kumulativt er installeret i Holland, kan nå op på mellem 100 GW og 180 GW i 2050.

Det regionale scenario forudsiger den største udvidelse af det hollandske solcellemarked med svimlende 180 GW installeret kapacitet sammenlignet med 125 GW i den tidligere rapport.58 GW af dette scenarie kommer fra PV-systemer i brugsskala og 125 GW fra solcelleanlæg på tagterrassen, hvoraf 67 GW er solcelleanlæg på tagterrassen installeret på kommercielle og industrielle bygninger og 58 GW er solcelleanlæg på tagterrassen installeret på beboelsesejendomme.

 

nyheder 31

 

I det nationale scenarie vil den hollandske regering spille en ledende rolle i energiomstillingen, hvor produktion af vedvarende energi i forsyningsskala tager en større andel end distribueret produktion.Det forventes, at landet i 2050 vil have en samlet installeret kapacitet på 92GW vindkraftanlæg, 172GW installerede solcelleanlæg, 18GW reservekraft og 15GW brintenergi.

Det europæiske scenarie involverer teorien om at indføre en CO2-afgift på EU-niveau.I dette scenarie forventes Holland at forblive en energiimportør og at foretrække ren energi fra europæiske kilder.I det europæiske scenarie forventes Holland at installere 126,3 GW PV-systemer i 2050, hvoraf 35 GW vil komme fra jordmonterede PV-anlæg, og det samlede elbehov forventes at være meget højere end i de regionale og nationale scenarier.

Det internationale scenarie forudsætter et fuldt åbent internationalt marked og en stærk klimapolitik på globalt plan.Holland vil ikke være selvforsynende og vil fortsat være afhængig af import.

Industrieksperter siger, at Holland skal være strategisk placeret for at udvikle vedvarende energi i stor skala.Det internationale scenarie forventer, at Holland vil have 100 GW installeret solcelleanlæg i 2050. Det betyder, at Holland også bliver nødt til at installere flere offshore vindkraftproduktionsanlæg, da Nordsøen har gunstige vindkraftforhold og kan konkurrere internationalt med hensyn til elektricitet priser.

 

nyheder 32


Indlægstid: 20-apr-2023